Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Відбулось відкриття фотопроєкту "Янголи спорту" – реквієм за загиблими українськими спортсменами.

21 червня у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відбулось відкриття фотовиставки "Янголи спорту"– реквієм за загиблими на війні українськими спортсменами.

В заході взяв участь перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

«Ми маємо пам'ятати імена усіх, хто поклав своє життя за майбутнє України. Бо український спорт – про відвагу, героїзм і чесність, ‒ сказав Олександр Лемешко. ‒ "Янголи спорту" – виставка про саме життя, бо на ній зібрані історії про героїчне й буденне життя людей, які мали переконання й позицію, що виховав у них спорт. Тут є фото наших земляків із Полтавщини, Сумщини, Харківщини й усієї України. Є тут і діти-спортсмени, які загинули від ракетних ударів».

Спортивний комітет України започаткував проєкт у квітні 2022 року, тоді це було 30 історій. Але кожного дня надходили нові трагічні звістки про спортсменів, тренерів, суддів, працівників спортивних федерацій, які загинули від рук ворога.

Полтава стала 9 містом, де презентовано фотопроект.

Довідково: Фотовиставка заснована на матеріалах сайту-реквієму "Янголи спорту", де зібрали понад 200 історій спортсменів і тренерів, які загинули на російсько-українській війні. Серед них чемпіони світу, Європи, багаторазові переможці національних першостей з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Зібрані як історії ветеранів, так і юних спортсменів. Триватиме виставка до 2 липня.