Наприклад, 01.09.2024
Наприклад, 01.09.2024
Наприклад, 01.09.2024
Наприклад, 01.09.2024
Наприклад, 01.09.2024

Відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький взяв участь у обласному засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

У змішаному форматі в ньому також взяло участь керівництво ОВА та представники департаментів Полтавської ОВА, громад регіону, а також профільних міністерств і відомств.

На нараді говорили про підготовку до проходження опалювального періоду 2024-2025 року та забезпечення потреб енергосектора. Коментуючи питання, Олександр Біленький наголосив, що комунальні підприємства критичної інфраструктури треба завчасно підготувати до опалювального періоду. Для цього необхідна допомога від Уряду та зміни в законодавстві. Акцентував увагу на тому, що питання тарифів потрібно вивести із централізованого на регіональний рівень.  
  
Потому присутні обговорили реалізацію проєктів "Поліцейський офіцер громади" та "Добровільна пожежна охорона", розбудову мережі центрів безпеки та підготовку до нового навчального року.  
 
Окремо розглянули питання ремонту автошляхів державного значення, стан яких потребує термінового відновлення. Це дороги Т-1706 Гадяч – Опішня та Т-1705 Лохвиця – Гадяч – Охтирка – Велика Писарівка, а також Н-08 Бориспіль – Кременчук – Дніпро – Запоріжжя – Пологи – Маріуполь та інші важливі напрямки.