Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024

Відбулося перше засідання тимчасової робочої групи з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення територій Полтавської області

Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 12.04.2023 № 206 затверджено рішення “Про розроблення Програми комплексного відновлення територій Полтавської області”, яким затверджено склад робочої групи, а також розпочато прийом пропозицій громадськості до проєкту Програми.

17 квітня за участю першого заступника голови обласної ради Олександра Лемешка, депутата обласної ради Костянтина Копотуна, представників обласної військової адміністрації, територіальних громад, громадськості, науковців відбулося перше засідання робочої групи.

Заступник директора Департаменту – начальник управління містобудування і архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА, головний архітектор області, координатор діяльності Робочої групи Ірина Особік розповіла про важливість створення майбутньої Програми.

«Цей документ є вимогою міжнародних донорів України, кожна область буде мати свою програму. Чому наші партнери ставлять вимогу наявність таких програм? Тому що вони хочуть бачити комплексне вирішення об’єктних відновлень. Тобто, під окремий об’єкт гроші партнери виділяти не будуть, тільки на підставі комплексного вирішення і комплексного підходу. Ця програма по обсягу не менша ніж стратегія регіонального розвитку. Робота не буде швидкою, бо потрібен дуже серйозний підхід», – зазначила Ірина Особік.

Під час засідання члени робочої групи обговорили порядок роботи, сформували першочергові завдання, визначилися з форматом проведення зустрічей.

Жителі області можуть подавати пропозиції з приводу відновлення громади та регіону в електронному вигляді на офіційну адресу облвійськадміністрації: oda@adm-pl.gov.ua. Пропозиції прийматимуть протягом 60 календарних днів, починаючи з 17 квітня 2023 року, з наступним розглядом на черговому засіданні робочої групи та оприлюдненням результатів розгляду в офіційних медіа.

Відповідальним за розроблення Програми комплексного відновлення є Департамент будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської обласної військової адміністрації.

Довідково: Програма відновлення – це документ, який визначає основні просторові, містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення і містить комплекс заходів для забезпечення відновлення території відповідної області, території громади (її частини), яка постраждала внаслідок збройної агресії проти України або в якій сконцентровані соціально-економічні, інфраструктурні, екологічні чи інші кризові явища.