Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування

6 липня під головуванням Євгена Корфа у режимі відеоконференції відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

У засіданні взяли участь виконувач обов'язків голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради Олег Бєлоножко та Лілія Руроєва, депутати обласної ради: Сергій Жук, Олексій Бовдир, Яніна Аранчій, Микола Корецький, Дмитро Кравченко, Вячеслав Мінязев, Марина Грекова, Сергій Мазур, Олександр Сухань, Іван Москалик, (у режимі відеоконференції), Людмила Смотрицька; заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Євген Корф привітав з Днем народження секретаря постійної комісії Яніну Аранчій та побажав колезі міцного здоров’я, благополуччя, мирного неба та успіхів у професійній діяльності на благо Полтавщини!

Директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА Сергій Олейніков ознайомив присутніх зі зверненням Департаменту щодо розширення та зміни меж регіонального ландшафтного парку «Диканський». За його інформацією, пропонується змінити межі Парку шляхом включення до складу цінних природних комплексів та об'єктів на території орієнтовною площею понад 1331 га та виключення з його складу території орієнтовною площею майже 566 га, що не мають особливої природоохоронної, наукової, естетичної, рекреаційної та іншої цінності. За результатами розгляду комісія підтримала та схвалила матеріали розширення та зміни меж регіонального ландшафтного парку «Диканський», рекомендувала профільному Департаменту: провести погодження клопотання з власниками та первинними користувачами природних ресурсів у межах територій, рекомендованих для розширення та зміни меж РЛП «Диканський»; надіслати матеріали з експертними висновками на погодження до Міністерства екології та природних ресурсів України; розробити проєкт розширення та зміни меж Парку та подати його у встановленому порядку до Полтавської обласної ради. Звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням підтримати ініціативу розширення та зміни меж РЛП «Диканський».

Також депутати розглянули й схвалили проєкт рішення обласної ради «Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРЛІС КОНЦЕРН" у користування мисливських угідь на території Петрівсько-Роменської сільської та Комишнянської селищної територіальних громад Миргородського району Полтавської області». Відповідно до документа пропонується надати ТОВ "УКРЛІС КОНЦЕРН" у користування для ведення мисливського господарства мисливські угіддя площею понад 3482 га на території Петрівсько-Роменської сільської та Комишнянської селищної територіальних громад Миргородського району.

У «Різному» Іван Москалик порушив питання необхідності внесення змін до Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища Полтавської області та Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області.