Наприклад, 06.10.2024
Наприклад, 06.10.2024
Наприклад, 06.10.2024
Наприклад, 06.10.2024
Наприклад, 06.10.2024

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування

Днями у режимі відеоконференції відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. 

У засіданні, яке вів голова комісії Євген Корф, взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олексій Чепурко, Лілія Руроєва, перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук, депутати обласної ради: Яніна Аранчій, Олена Бабенко, Олексій Бовдир, Сергій Жук, Микола Корецький, Сергій Мазур, Вячеслав Мінязєв, Валерія Прокопчик, Олександр Сухань (працювали в режимі відеоконференції), Олег Діденко, Геннадій Коваленко, заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, інші. 

Комісія підтримала внесення змін до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2024 році та рекомендувала Полтавській обласній військовій адміністрації внести відповідний проект рішення. 

Також депутатами було підтримано внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету на виконання заходів Програми ефективного використання земельних ресурсів
Полтавщини на період 2022 - 2027 років та рекомендовано Полтавській обласній військовій адміністрації внести відповідний проект рішення. 

Потому присутні заслухали інформацію про вжиті заходи щодо розроблення та затвердження проєктів щодо встановлення меж об’єктів природно-заповідного фонду та винесення їх в натуру. Також ознайомилися із інформацією про збирання і видалення побутових відходів, створення полігонів для їх захоронення, роздільне збирання корисних компонентів цих відходів на території області та вжиття власниками та користувачам місць видалення відходів заходів щодо обмеження та запобігання негативному впливу відходів, а саме: щодо недопущення захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів.