Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024

Визначено суб’єктів господарювання – внутрішньо переміщених осіб, які отримають підтримку в межах Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період 2023 – 2024 років у 2023 році

15 листопада у Полтаві відбулося підсумкове засідання Комісій з визначення одержувачів відшкодування витрат на оренду приміщення, оплату комунальних послуг та вартості обладнання суб’єктам господарювання – внутрішньо переміщеним особам.

У заході взяли участь: заступник голови обласної ради Олег Бєлоножко, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков, фахівці Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій та Департаменту фінансів ОВА, Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, Полтавського обласного центру зайнятості, Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області.

Дмитро Мандріков поінформував, що у межах пункту 1.1. Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період 2023-2024 років запроваджено дієві механізми підтримки та стимулювання зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Нині відшкодовано частину вартості закупленого обладнання, необхідного для здійснення підприємницької діяльності, 11 суб’єктам господарювання на загальну суму понад 1,5 млн грн. Підприємці працюють у різних сферах: надають послуги громадського харчування, займаються переробкою молока, виробництвом сиру, техобслуговування автотранспортних засобів та ін.

За іншим напрямком – відшкодування вартості комунальних послуг та орендної плати суб’єктам підприємництва – внутрішньо переміщеним особам, які зареєстрували свій бізнес на Полтавщині, 9 підприємців отримали позитивне рішення. До кінця року вони зможуть отримати відшкодування на суму близько 1 млн грн.

Довідково: Комплексна програма підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023 – 2024 роки була затверджена 23 грудня 2022 року на двадцятій позачерговій сесії обласної ради. Метою Програми є забезпечення реалізації прав і задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, поліпшення умов їхньої життєдіяльності, забезпечення повного доступу до адміністративних, соціальних, культурних, інших послуг тощо.